01.Info
Denne retten er en klassiker i det italienske kjøkkenet – og fra dette øyeblikk må kanskje dere også ditt?!
02.Ingredienser
500 g oksekjøtt i tynne skiver. Be ev. slakteren din om å skjære dem for deg.
500 g cherrytomater
125 g Galbani-mozzarella
3-4 basilikumblad
1 hvitløksfedd
½ bunt fersk oregano
eller 1 ss tørket oregano
6 ss olivenolje
Salt
Tilbehør:
God salat eller stekte poteter
03.Tilberedning
Skyll tomatene og skjær dem i fire deler. Sauter dem i varm olje i en panne på lav varme, sammen med det hele hvitløksfeddet. Tilsett oregano og salt etter et par minutter.
Stek kjøttskivene på høy varme i en annen panne i ca. 1-2 minutter på hver side, slik at de får fin farge og samtidig er saftige i midten. Vær oppmerksom på at kjøttet ikke må steke for lenge, for da blir det seigt.
Anrett kjøttet på tallerkener. Skjær mozzarellaen i skiver og legg en skive på hver kjøttbit slik at de blir myke (men uten å smelte). Topp med tomatene, sammen med hakket, fersk basilikum. (Dekorer ev. også med et par hele blad). Server med en god salat eller stekte poteter.
Tips: Du kan ev. helle av vannet fra mozzarellaen kvelden i forveien og la den stå i kjøleskapet. Da er ikke mozzarellaen for våt når du skal bruke den.