Oksekjøtt med tomat og mozzarella

Carne alla pizzaiola


01.Info

Denne retten er en klassiker i det italienske kjøkkenet – og fra dette øyeblikk må kanskje dere også ditt?!

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

500 g oksekjøtt i tynne skiver. Be ev. slakteren din om å skjære dem for deg.
500 g cherrytomater
125 g Galbani-mozzarella
3-4 basilikumblad
1 hvitløksfedd
½ bunt fersk oregano
eller 1 ss tørket oregano
6 ss olivenolje
Salt

Tilbehør:
God salat eller stekte poteter

03.Tilberedning

Skyll tomatene og skjær dem i fire deler. Sauter dem i varm olje i en panne på lav varme, sammen med det hele hvitløksfeddet. Tilsett oregano og salt etter et par minutter.

Stek kjøttskivene på høy varme i en annen panne i ca. 1-2 minutter på hver side, slik at de får fin farge og samtidig er saftige i midten. Vær oppmerksom på at kjøttet ikke må steke for lenge, for da blir det seigt.

Anrett kjøttet på tallerkener. Skjær mozzarellaen i skiver og legg en skive på hver kjøttbit slik at de blir myke (men uten å smelte). Topp med tomatene, sammen med hakket, fersk basilikum. (Dekorer ev. også med et par hele blad). Server med en god salat eller stekte poteter.

Tips: Du kan ev. helle av vannet fra mozzarellaen kvelden i forveien og la den stå i kjøleskapet. Da er ikke mozzarellaen for våt når du skal bruke den.