01.Info
Denne lekre retten kan du støte på overalt i Italia, skjønt med variert fyll og tilberedt på forskjellige måter.
02.Ingredienser
8 tynne skiver indrefilet av okse (650 g)
4 skiver prosciutto crudo (parmaskinke)
125 g Galbani Mozzarella
1 liten potte basilikum
Salt og pepper
Cocktailpinner
Saus:
3 ss olivenolje
1 liten hakket løk
2 hakkede stilker av bladselleri
1 hakket gulrot
1 dl hvitvin
1 ½ dl kjøttbuljong
03.Tilberedning
Legg kjøttskivene mellom to lag med plastfolie, og bank dem flate uten at de går i stykker. Dryss med salt og pepper, og legg på en halv prosciuttoskive. Skjær 8 skiver av mozzarellaen og legg en skive på prosciuttoen sammen med et basilikumblad. Rull sammen til en rullade, og fest dem med cocktailpinner. Varm olivenolje i en tykkbunnet gryte og brun rulladene på alle sider. Ta dem ut og la dem hvile. Stek den finhakkede løken i olivenolje, og tilsett så selleri og gulrot. La dette koke sammen i ca. 10 minutter. Rør jevnlig. Hell i vinen og la dette koke inn. Legg rulladene tilbake i gryten. Tilsett buljongen, litt salt og pepper, legg på lokk og la dette småkoke i ca. 25-30 minutter, eller til kjøttet er mørt. Pynt eventuelt med de siste basilikumsbladene.
Anrett kjøttet med sausen og grønnsakene på et fat.