01.Info
Smakfull kjøttrett til de kresne. Og hvem er ikke det?
02.Ingredienser
400 g okse- eller kalvekjøtt i 4 tynne skiver (be f.eks. slakteren din om å skjære dem for deg)
100 g Galbani-gorgonzola
100 g tyntskåret italiensk kokt skinke (”prosciutto cotto”)
1 liten løk (vårløk eller sjalottløk passer best)
Olje til steking
Salt og pepper
Tannstikkere
Tilbehør:
God salat, stekt potet eller ferske tomater
03.Tilberedning
Kjøttet skal helst bankes med en kjøttklubbe eller lignende. Legg en skive italiensk «prosciutto», 25 g gorgonzola og litt finhakket løk på hver kjøttskive. Rull sammen kjøttet og fest med en tannstikker.
Stek ruladene i varm olje i 5-6 minutter slik at de blir gyllenbrune. Nå er egentlig litt salt, pepper og en god salat det eneste du trenger. Dekorer ev. med litt hakket vårløk.
Tips: Man kan servere stekt potet med havsalt og rosmarin som garnityr, eller bare store, ferske tomatskiver med litt olje, salt og oregano på.