Okserulader med gorgonzola og skinke

Involtini gorgonzola e prosciutto cotto


01.Info

Smakfull kjøttrett til de kresne. Og hvem er ikke det?

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

400 g okse- eller kalvekjøtt i 4 tynne skiver (be f.eks. slakteren din om å skjære dem for deg)
100 g Galbani-gorgonzola
100 g tyntskåret italiensk kokt skinke (”prosciutto cotto”)
1 liten løk (vårløk eller sjalottløk passer best)
Olje til steking
Salt og pepper
Tannstikkere

Tilbehør:
God salat, stekt potet eller ferske tomater

03.Tilberedning

Kjøttet skal helst bankes med en kjøttklubbe eller lignende. Legg en skive italiensk «prosciutto», 25 g gorgonzola og litt finhakket løk på hver kjøttskive. Rull sammen kjøttet og fest med en tannstikker.

Stek ruladene i varm olje i 5-6 minutter slik at de blir gyllenbrune. Nå er egentlig litt salt, pepper og en god salat det eneste du trenger. Dekorer ev. med litt hakket vårløk.

Tips: Man kan servere stekt potet med havsalt og rosmarin som garnityr, eller bare store, ferske tomatskiver med litt olje, salt og oregano på.