Osteterte

Focaccia alla ricotta


01.Info

Osteterte høres kanskje ut som litt for mye av det gode, men du vil bli overrasket. Denne oppskriften er kjempelett å lage og en perfekt rett til en hyggelig kveld ved spisebordet med et godt glass vin.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

200 g mel
1 tsk. salt
1 dl olivenolje
1-1½ dl vann
1 ss smør
250 g Galbani Ricotta

Salat etter eget valg som tilbehør

03.Tilberedning

Bland mel og salt på bordet, og lag en fordypning i midten. Hell olivenolje oppi, og elt deigen. Tilsett vannet litt av gangen under eltingen, til du får en glatt og jevn deig. Form deretter deigen til en kule, ha den i en frysepose og la den hvile i ca. 1 time på kjøkkenbordet. Elt deretter deigen grundig i noen minutter, del den i to like store kuler, og la den hvile i ytterligere 5 min. på bordet. Rull kulene ut med et kjevle så tynt som mulig.

Sett ovnen på 250 grader. Smør en stor, rund terteform og kle den med den ene utkjevlede deigen. Fordel ricottaen over deigen. Legg den andre utkjevlede deigen over ricottaen, og trykk kantene sammen på de to deigene. På overflaten av deigen trykker du nå noen fordypninger med fingertuppene. Strø deigen med salt og drypp med litt olivenolje, som du smører utover deigen med håndflaten. Bak terten i 10 min. til overflaten er gyllen, og server den varm med en salat til.