Ovnsbakte grønnsaker à la Liguria

Polpettone di Verdura al forno


01.Info

I Liguria har folk tradisjonelt tilberedt med enkle ingredienser fra sine egne felt. Og selv om du ikke har ditt eget felt, får du her oppskriften på en mettende, men lett, sunn og deilig rett.

   

6 personer
secondi

02.Ingredienser

800 g forskjellige grønnsaker, renset vekt (f.eks. purre, gulrøtter, spisskål, løk, spinat). Skal det gå ekstra fort, kan du bruke 800 g frosne grønnsaker.
3 mellomstore poteter
3 egg
3 håndfuller brødrasp
50 g Galbani Parmesan
250 Galbani Mozzarella
Litt smør til ildfast form
½ dl brødrasp til dryss på toppen
Salt

Tilbehør: Sprø salat

03.Tilberedning

Vask og skrell alle grønnsakene og potetene. Skjær det hele i små stykker (grovhakk eventuelt i en kjøkkenmaskin). Ha det i en kasserolle, dekk med vann, tilsett litt salt, kok opp og la det hele koke i ca. 8–10 minutter. Hell vannet av, og mos grønnsakene med en stavmikser eller en visp. Bland først egg i grønnsaksmassen, så parmesan og til slutt brødrasp.

Skjær 125 g mozzarella i små stykker og bland dem i grønnsaksmassen, som så helles i en smurt ildfast form og drysses med ½ dl brødrasp. Skjær de siste 125 g mozzarella i skiver, og plasser dem på toppen. Sett formen i en forvarmet ovn (180–200º) og bak den i 30 minutter, til toppen er gyllen. Server retten sammen med en sprø salat.

Tips: Bruk gjerne 2 ss fersk pesto på toppen, eller frisk basilikum til pynt.