Pasta i tre varianter

Pasta Tricolore


01.Info

Denne retten er en artig kombinasjon av smaker: den myke ricottaen, den særpregede pestoen og den tradisjonelle tomatsausen. Den er et godt alternativ til alminnelige pastaretter, og så er den like fargerik som det italienske flagget.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

350 g spagetti eller fersk pasta
200 g Galbani Ricotta
20 g nyrevet parmesan
180 g pesto (kjøp eventuelt et glass med ferdig pesto)
1 boks flådde hakkede tomater (400 g)
1 liten finhakket løk
1 håndfull basilikumblader
Salt og pepper
Olivenolje til steking
Eventuelt ½ pakke små Galbani Mozzarellakuler (se Tips)

Pesto:
1 fedd hvitløk
1 stor potte basilikum
30 g ristede pinjekjerner
75 g finrevet fersk parmesan
1 dl olivenolje
Salt og pepper

03.Tilberedning

Pesto: Ingrediensene støtes i en morter i nevnte rekkefølge, eller kjøres i en kjøkkenmaskin. Bruk ikke en blender, da den vil gjøre pestoen til mos.

Pasta: Stek den finhakkede løken i et par minutter i olivenoljen, uten at den blir brun. Tilsett de flådde tomatene og kok i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og hakkede basilikumblader. Kok pastaen. Ta frem 3 forskjellige skåler og fordel tomatsaus i den ene, ricotta i den andre og pestoen i den tredje.

Når pastaen er nesten al dente, tar du ½ dl av pastavannet og blander det i skålen med ricotta. Vann og ricotta blandes med en gaffel til det blir kremaktig. Tilsett parmesanost. Gjør det samme med pestoen. Det vil si: Bland ½ dl pastavann med pestoen til den blir kremaktig. Hell vannet fra pastaen og fordel den i de 3 skålene med henholdsvis pesto, tomatsaus og ricotta. Bland pastaen godt i de 3 respektive skålene og server med litt frisk basilikum på toppen.

Tips: Skjær de små mozzarellakulene i fire og fordel dem over den varme pastaen med tomatsaus. Mozzarellaene smelter da i den varme pastaen, og det smaker fantastisk.