01.Info
Retten stammer fra Sicilia, hvor de imidlertid bruker saltet ricotta i oppskriften. Denne er en mildere versjon, som både passer til barn og voksne.
02.Ingredienser
300–350 g pasta
400 g auberginer
150 g Galbani Ricotta
1 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater (eller 1 flaske passata di pomodoro)
1 potte frisk basilikum
2 ss olivenolje
Nyrevet parmesan
Nøytral olje til steking (solsikke- eller vindruekjerneolje)
Salt og pepper
Tørket chili
03.Tilberedning
Skyll auberginene og skjær dem i skiver på cirka ½ cm, og deretter i terninger. Ha den nøytrale oljen på en panne og stek hvitløken til den blir gyllen. Legg auberginene i den varme oljen og stek dem til de er møre. Smak til med litt salt. Ta dem opp og la dem dryppe av seg på et stykke kjøkkenpapir.
Varm olivenoljen i en kasserolle, ha tomatene eller passataen i og kok på svak varme i ca. 5–10 minutter sammen med en knivsodd tørket chili, salt og pepper.
Kok pastaen med 1 ts salt og sil vannet av. Bland de stekte auberginene i tomatsausen, mos ricottaen med en gaffel (tilsett eventuelt en skje av det saltede kokevannet fra pastaen) og bland det hele i den kokte pastaen.
Pynt med snittede og hele basilikumblader samt litt nyrevet parmesan.