Pasta med brokkolipuré

Pasta alla crema di broccoli


01.Info

Dette er en herlig enkel, sunn og velsmakende rett, og den er dessuten ikke særlig dyr. Det er ikke alltid lett å få i seg nok grønnsaker i løpet av en dag. Men hvis man ikke bare bruker dem som tilbehør, men også som hovedingrediens i retten, blir det enklere. Og denne retten er enkel.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 kg brokkoli
Salt til kokevannet
1 fedd hvitløk
1 fersk rød chili
5 ss olivenolje
300 g pasta ’’tortiglioni’’ eller ’’conchiglie’’
100 g Galbani Parmesan
Salt og pepper

03.Tilberedning

Skyll brokkolien og skjær den i mindre buketter. Kok opp vannet i en stor kasserolle og tilsett salt og brokkoli. Når brokkolien er gjennomkokt, tas den opp av vannet og has i en skål sammen med litt av vannet. Ta vare på resten av kokevannet.

Skjær hvitløken i skiver, og brun den sammen med ¼ hakket chili på en panne i olivenoljen. Tilsett den kokte brokkolien. Rør deretter rundt, og mos brokkolien med hvitløk og chili til den har konsistens som en grov puré.

Kok pastaen ’’al dente’’ i det resterende brokkolivannet. Hell vannet av og bland pastaen med brokkolipureen og revet parmesan. Smak til med salt og pepper, dryss litt ekstra parmesan og resten av den hakkede chilien over retten. Server straks.