Pasta med friske grønnsaker

Pasta con verdure fresche e ricotta


01.Info

Hemmeligheten bak det italienske kjøkken er gode råvarer. En trenger ikke å stå og lage alt selv. En må bare velge sine råvarer og sin pasta med omhu.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

2 løk
2 paprikaer (rød og gul)
1 stor aubergine
1 stor squash
4 store tomater eller 10–15 cherrytomater
1 ts smør til ildfast form
Salt og pepper
4 ss extra virgin olivenolje
1 ss salt til kokevann
300 g pasta (f.eks. pennette, pastaskruer eller farfalle)
150 g Galbani Ricotta
Frisk ruccola til pynt

03.Tilberedning

Sett ovnen på 190 grader. Skjær alle grønnsakene i terninger på cirka 1½–2 cm. Legg dem i en smurt ildfast form. Krydre med salt, pepper og olivenolje, og bak dem i cirka 20 min. Husk å vende grønnsakene med en skje en gang imellom.

Kok pastaen ”al dente” i saltet vann. Sil vannet fra pastaen. Bland ricotta med grønnsakene, og deretter med pastaen.

Vend det hele sammen til det er godt blandet. La det få noen minutter i ovnen igjen, ta formen ut, pynt med frisk ruccola og server straks.