Pasta med gorgonzola

Pasta e gorgonzola


01.Info

Her er en pastarett som kan få enhver gorgonzola-motstander til å spise blåmuggost.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

350 g penne pasta
150 g Galbani Gorgenzola Intenso
1 løk
100 g italiensk kokt skinke i strimler
200–300 g frosne erter
Revet muskatnøtt
1,5 dl kremfløte
Salt og pepper
50 g nyrevet parmesan
En liten bunt kruspersille
Smør til steking

03.Tilberedning

Hakk løken fint og fres den i smør til den blir myk.

Hell kokende vann over ertene og la dem stå et par minutter til opptining før du siler av vannet og bruner dem sammen med løken.

Deretter tilsettes gorgonzola i små terninger, kremfløten, skinken, litt salt og litt revet muskatnøtt. La det hele småkoke på svært lav varme i cirka 15 minutter til osten er helt smeltet, og fløten har fått en litt fastere konsistens. Den må ikke være for flytende.

Pastaen kokes i saltet vann, siles og helles i en pastaskål. Gorgonzolasausen vendes i og blandes godt med pastaen. Serveres med nyrevet parmesan, nykvernet pepper og kruspersille.