Pasta med mascarponesaus og erter

Penne al mascarpone e piselli


01.Info

Penne al mascarpone er på sitt aller beste når det er sesong for ferske erter.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

400 g pastaskruer eller penne
100 g Galbani Mascarpone
250 g erter
Salt og nykvernet pepper
Nyrevet parmesan
Skallet av en økologisk sitron
Smør til steking
Frisk basilikum eller rosmarin

03.Tilberedning

Pill ertene og brun dem i smør med litt salt på en panne.

Rør mascarpone, salt og rikelig med nykvernet pepper i en skål.

Kok pastaen al dente og vend den i mascarponen blandet med halvparten av de smørbrunede ertene. De resterende ertene drysses oppå. Pynt med friske basilikumblader eller rosmarin, revet sitronskall og nyrevet parmesan. (Retten kan selvfølgelig lages hele året med frosne erter.)

Tips: Ertene kan brunes med for eksempel frisk rosmarin eller salvie hvis du ønsker å variere smaken.