Pasta med paprika og gorgonzola

Farfalle ai peperoni e gorgonzola


01.Info

Denne retten krever så lite, og gir alltid et godt resultat. Så uansett hvor travelt du har det, er det alltid tid til å lage en ladning farfalle al gorgonzola.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

2 røde paprika
120 g Galbani Gorgonzola
1 rødløk
2 ss olivenolje
½ bunt bladpersille
300 g pastasommerfugler eller annen kort pasta
50 g parmesan
Salt

03.Tilberedning

Kok opp lettsaltet vann i en gryte og kok pastaen al dente. Hakk paprika og løk, og stek dem i olje på svak varme i en stekepanne. Tilsett ev. litt av pasta-vannet hvis det begynner å bli svidd. Tilsett persille og mos alt med stavmikser til det blir kremaktig. Smelt gorgonzolaen i små terninger i en panne på svak varme, tilsett paprikablandingen, og til slutt den kokte pastaen. Bland godt, og server med nyrevet parmesan og litt hakket bladpersille.

Tips: Strø ev. over litt mer hakket persille før retten serveres. Det ser pent ut, og er en ekte «tricolore», akkurat som det italienske flagget.