Pasta med ricotta og cherrytomater

Pasta con ricotta e pomodorini


01.Info

En veldig enkel rett som du kan lage når du har liten tid. Tomatene gir den en frisk smak av sommer, og duften alene kan gjøre selv en mett mann sulten igjen.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

450 g pasta penne
300–350 g cherrytomater
250 g Galbani Ricotta
250 g ruccolasalat
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
4 ss nyrevet parmesan
Frisk basilikum
Salt og pepper

03.Tilberedning

Skyll tomater og ruccolasalat og skjær tomatene i to.

Finhakk hvitløken og sauter den i litt olivenolje på en panne, uten at den tar farge.

Tilsett tomatene og sauter dem i 5–8 minutter, så de stadig beholder formen. Deretter blandes ricottaen i – eventuelt med et par ss kokevann fra pastaen. Smak til med salt og pepper. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Den varme pastaen vendes med sausen i kasserollen, og kort tid før servering tilsetter du ruccolasalaten. Den skal kun vendes inn i retten, da den ellers blir myk og smakløs.

Server med nyrevet parmesan, frisk basilikum og litt ruccola på toppen.