01.Info
Kombinasjonen av pancetta og safran gir en deilig smak og en flott gyllen farge. De små formene på bordet gjør retten enda mer fargerik og munter. Server en grønn salat til med litt friske tomater og rødløk i.
02.Ingredienser
150 g pancetta i skiver
2 ss olivenolje
2 dl fløte
1 porsjonspose safran
1 dl oksebuljong
½ ts safrantråder (eller samme mengde safran)
300 g penne pasta
1 ts salt til kokevann
Nykvernet pepper
100 g revet Galbani Parmesan
Ev. grønn salat som tilbehør
03.Tilberedning
Skjær pancettaen i mindre stykker, og stek dem på en varm panne i litt olivenolje til de blir sprø. Ha fløte, safran, oksebuljong og tråder i en gryte, og la det koke i 10 min.
Kok pastaen ’’al dente’’ i saltet vann. Hell vannet av når pastaen er ferdig, og bland straks med safransausen. Tilsett deretter pancetta, nykvernet pepper og halvparten av den revne parmesanen.
Legg pastaen i fire små former, dryss med resten av parmesanen og bak formene i ovnen i 20–25 minutter på 200 grader. Server dem varme med en grønn salat til.