Pastaruller med kjøttsaus

Cannelloni ripieni


01.Info

Det er ikke alltid at det er tid til å lage hjemmelaget pasta i hverdagen. Heldigvis kan man fint slippe unna med å bruke ferdiglagde, ferske lasagneplater og likevel få en rett som er det italienske middagsbordet verdig.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 liten løk
1 gulrot
2 stilk bladselleri
Olivenolje
500 g oksekjøtt
1 boks flådde tomater
Salt og pepper
1 pakke ferske lasagneplater
1 ss smør til å smøre en form
2 dl bechamelsaus
250 g Galbani Mozzarella
100 g revet Galbani Parmesan
Basilikum til pynt
Grønn salat etter eget valg som tilbehør

03.Tilberedning

Finhakk løk, gulrot og bladselleri, og fres dem myke og gylne i en kasserolle med litt olivenolje. Tilsett oksekjøttet, og bruk kjøttets steketid til å mose de flådde tomatene.

Hell tomatene i kasserollen, krydre med salt og pepper, og la retten koke under lokk. Sørg for at lokket ikke legges helt på over kjøttet, da væsken skal kunne fordampe slik at kjøttsausen blir tykk. Smør en ildfast form med smør og 2 ss bechamelsaus. Skjær de ferske lasagneplatene i firkanter (ca. 10 x 10 cm), og fyll dem med 2 ss kjøttsaus, dryss med hakket mozzarella og rull platene rundt kjøttet. Legg rullene med bretten ned i formen.

Ha resten av den hakkede mozzarellaen og bechamelsausen oppå rullene. Dryss deretter revet parmesan over. Bak retten i ovnen i ca. 30 min. på 180 grader. Pynt med basilikum, og server med en sprø grønn salat til.