Pastaskjell med middelhavssmak

Conchiglie al sapore mediterraneo


01.Info

Denne pastaretten smaker hav og sommer. Kan man forestille seg en bedre kombinasjon?

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

300 g pastaskjell (eller annen kort pasta)
4 ansjosfileter
8 små plommetomater eller cherrytomater
4 ss olivenolje
200 g Galbani-mozzarella
½ bunt fersk basilikum
1 hvitløksfedd
40 g små kapers
50 g sorte oliven
Salt (litt) og pepper

03.Tilberedning

Skjær tomatene i to og stek dem med skallet opp, sammen med olivenolje og hvitløk i en stekepanne. Stek dem på middels varme i ca. 10 minutter. Tilsett grovhakkede ansjosfileter og la alt sammen putre i 5 minutter. Kok pastaen al dente i lettsaltet vann, etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og la pastaen renne godt av.

Hell pastaen i stekepannen og tilsett halvparten av olivenene og kapersene. Bland og ta pannen av platen. Hakk mozzarellaen og fordel den over den varme pastaen, slik at den begynner å smelte. Strø resten av kapersene og olivenene over pastaen, og dekorer med basilikum før retten serveres.

Tips: Varier smaken med litt olivenolje smaksatt med chili.