Penne med radicchio

Pennette con radicchio e gorgonzola


01.Info

Dette er en svært rask pastarett, men likevel smaker den som noe som blir servert på en restaurant.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 løk
30 g smør til steking
1 radicchiosalathode
1 ss salt til vannet
300 g penne
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
Salt og pepper
Frisk basilikum til pynt
Ev. pinjekjerner

03.Tilberedning

Hakk løken og sauter den i smør på en stor panne i et par min. Skjær radicchioen i fine stykker, og la den sautere på lav varme i cirka 10 min. Radicchioen skal bli myk under steking, men beholde fastheten.

Kok pastaen ”al dente” i saltet vann. Skjær gorgonzolaen i terninger, og vend den forsiktig på pannen sammen med radicchioen til gorgonzolaen smelter.

Vend pastaen i, og la det hele steke videre i cirka 2 min. Krydre med salt og pepper, og pynt med basilikumblader og ev. ristede pinjekjerner. Server retten straks, mens den ennå er varm.