Pizza à la Norge

Pizza prosciutto e mozzarella


01.Info

En rask undersøkelse tyder på at de fleste nordmenns favorittpizza er denne enkle utgaven med skinke, paprika og ost.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Tomatsaus:
1 løk
1 fedd hvitløk
1 kvist frisk rosmarin
2 ss olivenolje
2 bokser tomater uten skinn
Salt og kvernet pepper

1 pakke ferdig pizzadeig
1 dl tomatsaus
125 g revet Galbani Mozzarella
100 g kokt skinke i terninger eller strimler
½ rød paprika i terninger
20 g revet Galbani Parmesan
5 kvister basilikum
2 ss olivenolje

 

03.Tilberedning

Tomatsaus:
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres løk og hvitløk i en kjele med varm olivenolje. Tilsett tomatene og la det hele koke i 15-20 minutter på svak varme. Ta kjelen av varmen og kjør sausen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og og sett den til avkjøling.

Hvis du får saus til overs, legger du det i en boks som du sparer til neste gang du lager pizza.

Rull ut pizzadeigen på en stekeplate med bakepapir. Fordel tomatsausen tynt på pizzadeigen. Dryss over revet mozzarella og fordel deretter skinke- og paprikaterninger utover bunnene
og dryss tilslutt over revet parmesan. Sett pizzaen i den 200 grader varme ovnen, rett på den varme stekeplaten. Stek i 8-10 minutter, til osten begynner å boble og den får en flott, gyllen overflate og sprø bunn.

Ta pizzaen ut av ovnen, dryss over frisk basilikum, drypp over litt olivenolje og server umiddelbart.