01.Info
Man kommer ikke unna en lekker pizza i det italienske kjøkkenet. Bruk ferdig pizzadeig eller følg denne oppskriften uten gjær, slik at du slipper å vente på hevingen. Det gir dessuten en tynn, sprø bunn.
02.Ingredienser
Deig: (eller 1 ferdig pizzadeig)
3 dl hvetemel
3 dl fullkornsmel
2 ts bakepulver
1 dl maismel
3 dl vann
1 ts salt
Fyll:
125 g Galbani-mozzarella
75 g babyspinat
4 -5 skiver lufttørket parmaskinke
¼ dl pinjekjerner
8 cherrytomater
03.Tilberedning
Varm ovnen til 200°. Bland alle de tørre ingrediensene til deigen i en mellomstor skål. Tilsett vann og kna sammen deigen til en blank, fin ball. Kjevle ut deigen til en tynn pizza-bunn.
Hvis du bruker ferdig deig, ruller du den ut på en plate med bakepapir.
Skjær mozzarellaen i tynne skiver og fordel dem over pizzabunnen. Skjær tomatene i to, og fordel dem utover pizzaen sammen med spinat, pinjekjerner og skinke. Stek pizzaen i ovnen i ca. 15-20 minutter, til bunnen er gyllenbrun og sprø.
Tips: Du kan også lage en fersk variant av pizzaen, hvis du bare steker bunnen, og deretter legger på ingrediensene uten å sette pizzaen inn i ovnen igjen. Men husk å riste pinjekjernene først.