Pizza med radicchio, parmaskinke og mozzarella

Pizza con gorgonzola, radicchio e prosciutto crudo


01.Info

Radicchio er ikke en særlig kjent salat her til lands, men italienerne bruker den både i kalde og varme retter. Radicchio har en litt bitter smak og passer derfor utmerket til gorgonzola.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 stort radicchio-salathode
Salt og pepper
Olivenolje til steking
4 stk. ferdiglaget pizzadeig (eller lag deigen selv)
250 g Galbani Mozzarella
150 g Galbani Gorgonzola Intenso
En knivsodd chilipulver
150–200 g parmaskinke eller pancetta
1 pakke ruccolasalat

03.Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader.

Halver radicchiohodet på langs, fjern det hvite hjertet og skjær det i skiver. Legg salaten i vann i ca. ½ time – det tar bort litt av den bitre smaken. Trykk salaten tørr i et rent kjøkkenhåndkle og ta litt til side til pynt.

Brun radicchiosalaten på en panne i litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Fordel den brunede radicchioen på de 4 utkjevlede pizzabunnene.
Trykk mozzarellaen tørr og skjær den og gorgonzolaen i mindre stykker.
Fordel osten på de 4 pizzaene, smak til med nykvernet pepper og litt chilipulver.
Sett pizzaene midt i ovnen i ca. 12 minutter. Flytt deretter platen til nederste rille, og gi dem 2 minutter til. Slik blir bunnen sprø. Ta dem ut når de er gylne og bunnen er sprø. Hell litt olivenolje på pizzaene, fordel parmaskinken eller pancettaen, og pynt eventuelt med litt frisk ruccolasalat.