Pizza Pepperoni

Pizza Pepperoni


01.Info

En klassiker med en sterk pølse som neppe trenger noen videre presentasjon. Har du lyst til å prøve noe nytt kan du bytte ut pepperonien med andre italienske salamier. Fennikel-, villsvin- og trøffelsalami er alle italienske klassikere.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 løk
1 fedd hvitløk
1 kvist frisk rosmarin
2 ss olivenolje
2 bokser tomater uten skinn
Salt og kvernet pepper
1 ferdig pizzadeig
16-20 tynne skiver pepperoni (eller fennikel-, villsvin- eller trøffelsalami)
1 løk
50 g revet Galbani parmesan

03.Tilberedning

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres løk og hvitløk i en kjele med varm olivenolje. Tilsett tomatene og la det hele koke i 15-20 minutter på svak varme. Ta kjelen av varmen og kjør sausen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og og sett den til avkjøling. Hvis du får saus til overs, legger du det i en boks som du sparer til neste gang du lager pizza.

Kjevle deigen ut til to helt tynne bunner (ca. 2-3 mm eller så tynt du klarer). Fordel tomatsausen tynt utover på de 2 bunnene. Dryss nyrevet parmesan på bunnene og fordel pølseskiverne på osten. Sett stekeovnen på 200 grader. Legg pizzaen på den varme stekeplate og stek den i 8-10 minutter, inntil den begynner å boble og får en flott, gyllen overflate, sprø bunn og skorpe.

Ta pizzaen ut av ovnen, dryss over med finsnittet løk og servér med det samme.