Polenta med soppsaus og mozzarella

Polenta concia


01.Info

Man kan ikke unngå å spise polenta når man er i Nord-Italia. Men det har man heller ikke lyst til å unngå, for den smaker fantastisk.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

Sjampinjongsaus:

3 ss olivenolje

1 fedd hvitløk
1 pakke ferske sjampinjonger
1 boks tomatsaus av god kvalitet
1½–2 ts salt

 

Polentakaker:

250 g polentagryn (ev. typen som koker hurtig)

Vann til å koke polenta i
½ ss salt
100 g nyrevet Galbani Parmesan
150 g Galbani Mozzarella

 

Nykvernet pepper

Frisk basilikum til pynt

03.Tilberedning

Varm olivenoljen opp på pannen sammen med 1 fedd presset hvitløk. Tilsett sjampinjonger som du har vasket og skåret i tynne skiver. Rør godt og la det hele steke til vannet fra soppene er fordampet. Tilsett tomatsaus og salt, og la det småkoke i cirka 30 minutter, mens du forbereder polentaen. Kok polentaen (følg veiledningen på pakken). Den vanlige typen skal koke i 30–35 minutter under konstant omrøring, men du kan saktens finne en “instant” type polenta som er klar på 5 minutter. Husk salt i vannet når du koker polenta. Smak polentaen til med nyrevet parmesan. Skjær mozzarellaen i små terninger eller i svært tynne skiver. Sett ut 4 tallerkener til polentaen og sausen. Ta en rund form og skyll den i vann. Hell litt polenta i formen, dryss over med mozzarella og hell et lag polenta på igjen. Toppen og bunnen skal være polenta, og mozzarellaen skal være i midten. Gjør det samme med de andre tallerknene, og sørg for at formen alltid er våt slik at polentaen ikke klistrer seg fast. Til slutt heller du sjampinjongsausen over de 4 polentakakene. Pynt med basilikum og server straks.

Tips:
Du kan ev. bruke 4 skåler hvis du ikke har en rundt form. Du kan også bruke en stor springform (til kaker) og servere den på et serveringsfat, slik at du kan skjære enkle porsjoner.