01.Info
En gammel oppskrift som stadig holder mål. Når cotolette al forno står på menyen, spiser alle alltid opp.
02.Ingredienser
4 kalvesnitsler
150–200 g maisgryn (polenta)
1 egg
125 g Galbani Mozzarella
250 g hakkede tomater
Basilikumblader
12-16 grønne oliven
Olivenolje til steking
1 ts smør
Oregano
1 hvitløksfedd
1 ts sukker
Salt og pepper
03.Tilberedning
Hell olivenolje, et hakket hvitløksfedd og smør i en tykkbunnet gryte ved middels varme. Hell i tomatene og la det småkoke med basilikum, sukker, salt og pepper i ca. 20 minutter. Når sausen har 10 minutter igjen, kan kjøttet tilberedes. Pisk egg i en skål, tilsett litt salt og vend kjøttet i eggeblandingen og deretter i maisgrynet. Sørg for at det er maisgryn på alle sidene. Stek kjøttet i en panne med olivenolje på middels varme til det er gyllent. Legg så kjøttet på et kjøkkenpapir for å tørke av fettet. Sett ovnen på 200°C, og legg kjøttet i en ildfast form. Legg en skive mozzarella på hvert kjøttstykke og fordel tomatsaus, oliven skjært i skiver samt litt oregano på toppen. La det steke i ovnen i 10 minutter, til mozzarellaen har smeltet. Serveres med en grønn salat.
Tips: Paneringen kan sløyfes hvis man ønsker en lettere versjon av retten.