Potet- og ricottagnocchi

Gnocchi di patate e ricotta


01.Info

I gamle dager var det en tradisjon i Roma å spise gnocchi på torsdager. De hadde følgende ordspråk: ’’gnocchi torsdag, fisk fredag, kalkun lørdag’’. Dette understreket at torsdagen var en festdag. Ifølge katolsk tradisjon skal man nemlig spise lett på fredager. I dag kan man spise gnocchi når som helst i uken, og dermed gjøre hver dag til en festdag.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Saus:
Ca. 200 g soppblanding
5–6 cherrytomater
2 fedd hvitløk
Olivenolje til steking
1 kvist rosmarin
Litt hvitvin

Gnocchi:
150 g Galbani Ricotta
1 egg
En knivsodd muskatnøtt
Salt
300 g poteter
En liten håndfull persille
125 g hvetemel
80 g revet Galbani Parmesan
Nykvernet pepper

03.Tilberedning

Saus:
Skyll og skjær opp sopper og tomater. Fres hakket hvitløk på en panne med olivenolje sammen med sopp, tomater og rosmarin i 3 min. på høy varme. Hell hvitvin på, og la den fordampe. Skru ned varmen, legg på lokk og la sausen simre.

Gnocchi:
Rør ricottaen i en skål til den blir kremet. Tilsett sammenpisket egg, muskatnøtt og salt. Kok potetene møre, og mos dem. Hakk deretter persillen. Bland potetmos, ricotta og persille godt sammen. Tilsett hvetemel (spar litt til du skal forme gnocchien senere). Riv parmesan, og ha ⅔ av den i skålen med de andre ingrediensene.

Lag små gnocchikuler på størrelse med en stor oliven. Trykk dem lett flate med en gaffel. Kok opp vann i en stor kasserolle. Kok gnocchien i 2–4 min. Ta dem opp av vannet med en hullskje når de har ligget i overflaten i 1 min., og ha dem i en skål. Hell sausen over, og rør forsiktig rundt. Krydre med nykvernet pepper, og riv resten av parmesanen over.