01.Info
En rask variant av den tradisjonelle napolitanske oppskriften. Den kan serveres som hovedrett, tilbehør eller som en kald potetpai.
02.Ingredienser
1 kg poteter
6 dl melk
100 g mykt smør
25 g soltørkede tomater
375 g Galbani-mozzarella
7 egg
150 g parmesan
4 ss strøkavring
Litt muskatnøtt
Salt og nykvernet sort pepper
03.Tilberedning
Skrell potetene, skjær dem i små terninger og kok dem i 10-12 minutter. Hell av vannet og mos potetterningene. Tilsett halvparten av smøret, egg, melk, en håndfull parmesan, salt, pepper og litt revet muskatnøtt.
Smør en ildfast form, og strø den med strøkavring. Bre ut et lag potetmos og et lag tynne skiver mozzarella og soltørkede tomater. Fortsett med enda et lag potetmos og avslutt med strøkavring, parmesan og små smørklatter på toppen. Gratiner ved 190° i ca 30 minutter til mosen er gjennomstekt og gyllenbrun på toppen.
Tips: Potetgratengen kan varieres ved f.eks. å tilsette forskjellige typer skinke, pølse eller oliven.