Potetgrateng med squash

Tortino gorgonzola e zucchine


01.Info

En deilig kombinasjon av noen få gode råvarer som poteter, squash og gorgonzola. Hver av dem kommer til sin rett i denne gratengen, som smaker like godt kald som varm. Lav riklig og nyt resten dagen etter.

   

8 personer
secondi

02.Ingredienser

600 g poteter
500 g squash
3 ss olivenolje
1 liten bunt persille
1 lite fedd hvitløk
Salt og pepper
2 egg
50 g Galbani Parmesan
Salt og pepper
30 g smør
40 g brødrasp
50 g Galbani Gorgonzola Intenso

03.Tilberedning

Kok potetene med skallet på i saltet vann i ca. 30 minutter. Skjær squash på langs i tynne skiver, og stek dem i olivenolje på en panne på middels høy varme. Legg squashen på et stykke kjøkkenpapir når den er stekt. Ta skallet av de kokte potetene, og mos dem. Finhakk persillen, og press hvitløken. Bland egg, persille, parmesan og hvitløk i de mosede potetene. Tilsett litt salt og pepper. Smør en form, og ha i litt brødrasp så massen ikke brenner seg fast. Ha ⅔ av potetmosen i formen. Legg et lag squash oppå, så gorgonzolaen i terninger, og deretter resten av squashen. Avslutt med resten av potetmosen.

Fordel smørklatter over potetmosen, og dryss resten av brødraspet på. Bak gratengen i 20 min. på 200 grader.

Jeg serverer gjerne en salat av gode, søte tomater og grovt brød til denne retten.