Potetpizza med rosmarin

Pizza di patate al rosmarino


01.Info

Det finnes et hav av oppskrifter på gode italienske pizzaer. Denne er kanskje en av de enkleste, men ofte har de enkleste retter størst smak!

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Pizzadeig (Kjøp en ferdig bunn hvis du ikke vil bake selv):
600 g hvetemel
25 g gjær
1 knivsodd salt
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje

Fyll:
Cirka 3 poteter
3 stilker frisk rosmarin
150 g nyrevet parmesan
Ruccola til pynt
Olivenolje
Salt

03.Tilberedning

Rør gjøren ut i vannet og tilsett salt og olivenolje. Elt hvetemelet i litt av gangen, til du får en myk deig som ikke kleber. La deigen heve seg til dobbel størrelse i en skål på et lunt sted. Legg et rent kjøkkenhåndkle over skålen.

Mens deigen hever seg, skreller du potetene og skjærer dem i svært fine skiver. Riv dem eventuelt på et rivjern på skivesiden.

Når deigen er hevet til dobbel størrelse, formes 4 like store pizzabunner. Gni dem med litt olivenolje og dryss med hakket rosmarin og 2 ss nyrevet parmesan pr. pizza. Fordel deretter potetskivene på bunnene og dryss med salt.

Bak pizzaene i ovnen på 180º i 15–20 minutter, til potetene er sprø og lekre og har tatt farge i kanten. Pynt med ruccola og litt nyrevet parmesan.