Potetterte med mortadella og mozzarella

Gattó di patate e mortadella


01.Info

Ordet «gattò» stammer fra fransk «gateau» og betyr «terte» eller «sformato».

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

1 kg poteter, melne
Salt
100 g + 30 g Galbani parmesan
2 egg
Pepper
1 klype muskatnøtt
150 g mortadella (kokt skinke kan også brukes hvis du ikke kan skaffe skikkelig mortadella)
150 g Galbani mozzarella
3 ss smør + 1 ss til å smøre et fat
Brødsmuler til fat

03.Tilberedning

Skrell og kok potetene i lett saltet vann. Hell ut vannet når potetene er ferdige, og mos dem deretter med en potetmoser.
Varm ovnen på 180°.
Ha potetene i en stor skål sammen med parmesanost (100 g), egg, salt, pepper og muskatnøtten. Bland godt med en treskje.
Skjær mortadellaen i tynne strimler, og skjær mozzarellaen i mindre terninger. Vend mortadellaen og mozzarellaen i potetblandingen, og bland det hele godt.
Smør en paiform og strø brødsmuler over.
Hell blandingen i formen, og trykk med treskjeen slik at overflaten blir jevn.
Strø over parmesanost (30 g) og ha på små klatter med smør jevnt fordelt.
Stekes først i ovnen i 15 min ved 180°, og deretter i ca. 15 min ved 200°.

Ta terten ut av ovnen og la den kjøle seg i 10–15 min til mozzarellaen har satt seg litt.
Server terten varm.