Pudding med sjokoladefløte og plommer

Budino con panna al cioccolato e prugne caramellate


01.Info

Denne oppskriften er et uimotståelig møte mellom kontraster. Det kalde og det varme, sjokoladens bitterhet og plommenes syrlige sødme.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

Pudding:
2 egg
250 g Galbani Ricotta
2 ss crème fraîche
3 ss hvetemel (ev. fullkornsmel)
3 ss sukker
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
Smør og sukker til formen
Folie

Karamelliserte plommer:
8 modne, men faste plommer
50 g sukker
1 ts malt kanel
1 ubehandlet sitron

Sjokoladefløte:
70 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
Sitronmelisse til pynt

03.Tilberedning

Sett ovnen på 180 grader. Sett et fat med litt vann i ovnen. Fatet skal være stort nok til å romme enten fire små former eller én stor form. Vannet skal dekke ⅔ av formen i høyden.

Del eggeplommer og eggehviter i hver sin skål. Pisk eggehvitene stive. Rør eggeplommer, ricotta og crème fraîche sammen. Hell deretter mel, sukker og vaniljefrø i blandingen, og vend eggehvitene forsiktig i med en slikkepott. Smør puddingformen grundig med smør, og dekk deretter bunnen og kantene med litt sukker. Hell blandingen i formen, legg folie over og plasser formen i vannfatet i den forvarmede ovnen. Bak puddingen i ca. 40 min. Ta formen ut av ovnen, og la den kjøle seg ned.

Skjær plommene i små stykker. La sukkeret karamellisere på en panne, og tilsett deretter plommene på høy varme. Tilsett kanel og litt revet sitronskall så snart plommene begynner å avgi væske. Skru ned varmen og la plommene småkoke i 10 min. Hakk sjokoladen og smelt den over et vannbad. Pisk fløten til fløteskum, og vend deretter inn litt av den smeltede sjokoladen av gangen, så fløteskummet ikke blir flytende. Vend den avkjølte puddingen på et fat. Anrett plommene på puddingen, og ha sjokoladefløten oppå. Pynt med sitronmelisse.