Ravioli med ricotta og spinat

Ravioli con ricotta e spinaci


01.Info

Dette er en typisk rett fra Liguria. Hvis du ikke har tid til å lage raviolen selv, kan du også lage sausen til innkjøpt ravioli.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Fyll:
450 g opptint spinat
250 g Galbani ricotta
200 g revet Galbani parmesan
Revet muskatnøtt
Salt og pepper

Pasta:
400 g durummel
4 egg

Saus:
100 g smør
Frisk salvie
50 g revet Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Fyll:
Hell vannet av spinaten og finhakk den. Bland den sammen med ricottaen. Riv deretter parmesanen fint ned i blandingen. Smak til med litt revet muskatnøtt, salt og pepper.

Ravioli:
Hell melet ut på kjøkkenbordet og lag en liten haug med en fordypning i midten. Slå eggene ut i midten av hullet. Pisk eggene lett med en gaffel, og sørg for å få melet med litt av gangen. Når deigen blir fastere, skal den eltes med hendene til den er elastisk og smidig. Hvis den virker for tørr, kan du fukte hendene litt med vann og elte det inn i deigen. La den deretter hvile ½ time. Rull deigen tynt ut med et kjevle – husk godt med mel på bordet. Bruk ev. en pastamaskin. Stikk deigen ut med et glass til like sirkler. Ha 1 ts fyll i midten, og legg en ny sirkel over. Trykk den sammen langs kanten, så fyllet ikke renner ut.

Saus:
Smelt smøret med hele blader frisk salvie på en panne, og hold det varmt. Kok ravioliene i lettsaltet vann i 3 min., og ta dem opp med en hullskje. Anrett dem på en tallerken, hell det smeltede smøret over, og dryss med parmesan.