Ricotta-gnocchi med spinat

Gnocchi di ricotta e spinaci


01.Info

En litt mer forfinet utgave av tradisjonelle gnocchi, som løfter denne retten til høyder som til og med kan kurere barn med “spinatskrekk”.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

500 g frisk spinat
250 g Galbani Ricotta
2 egg
250 g Galbani Parmesan
60 g hvetemel
80 g smør
Salt og pepper
Revet muskatnøtt
Tilbehør:
Stekt kjøtt eller fjørfe

03.Tilberedning

Blansjer den skylte spinaten i lettsalet vann i 2–3 minutter. Den skal falle sammen, men bevare fargen. Sil av spinaten og klem det siste vannet ut av den før du hakker den fint. Riv ca. 220 g parmesan og bland med spinat, ricotta, egg og halvparten av melet, før du krydrer med salt, pepper og litt revet muskatnøtt. Bruk en skje til å forme blandingen til små kuler på størrelse med en kjøttbolle.

Gnocchiene kokes i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. De er ferdige når de stiger opp til overflaten, hvor de kan fiskes opp med en hullskje og legges på et varmt fat. Imens smelter du smøret og heller det over retten. Dryss til slutt over resten av parmesanen, og server straks. Gnocchiene må gjerne være litt “ujevne” i formen, så man kan se at de er hjemmelagde.

Server dem som en selvstendig forrett eller mellomrett, eller som tilbehør til et stykke stekt kjøtt eller fjørfe.