Ricotta parfait

Semifreddo alla ricotta


01.Info

Lykken er å sitte på en terrasse ved havet med noen gode venner som har lyst til å dele smaken av en sommerdrøm. Semifreddo betyr egentlig “halvfrossen” eller “halvkald”, og det finnes mange varianter av disse myke is-parfaitene.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

400 g Galbani Ricotta
300 g ladyfingers
200 g makroner
100 g sukker
100 g smør
2 ss kaffepulver
1 lite glass romlikør
½ dl melk
½ dl marsala-vin
Friske bær og sitronmelisse til pynt

03.Tilberedning

Pisk smør og sukker et par minutter, og tilsett deretter ricottaen (la eventuelt vannet renne av først), romlikør, kaffepulver og knuste makroner. Bland det hele godt sammen.

Ta 4 mindre porsjonsformer eller glass og dekk bunnen med ladyfingers dyppet i en blanding av marsala og melk.

Legg kremen oppå bunnen av ladyfingers i et jevnt lag. Du kan eventuelt ha et lag ladyfingers på toppen av kremen også.

Sett formene i kjøleskapet i minst 12 timer før servering. Pynt med friske bær og sitronmelisse.