01.Info
Ricottakaken er perfekt til ettermiddagshygge med venninner, som dessert, til kveldskaffen eller som en godbit til barna.
02.Ingredienser
500 g Galbani Ricotta
150 g grovhakket sjokolade
150 g sukker
5 ss mel
4 egg
1 revet appelsinskall (bruk kun den fargede delen, ikke det hvite)
1 knivsodd salt
2 ts vaniljepulver
Friske bær til pynt
03.Tilberedning
Pisk eggehvitene i en skål med litt salt, så de blir faste.
Pisk eggeplommene med sukker til eggedosis i en annen skål. Når denne blandingen er blitt lysere og kremet, tilsetter du langsomt mel, ricotta, sjokolade, revet appelsinskall og vaniljepulver. Til slutt vendes eggehvitene forsiktig inn i massen. Kle en kakeform med bakepapir og hell blandingen i.
Bak kaken i ovnen på 170° i cirka 50 minutter.
Pynt kaken med friske bær.