Ricottakake med gulrot

Torta ricotta e carote


01.Info

“Torta ricotta e carote”, som den blir kalt, kan man ikke få nok av. Den er heldigvis også sunnere enn de fleste andre desserter.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

200 g sukker
250 g Galbani Ricotta
2 egg
100 g kokt gulrot
½ dl olivenolje
150 g hvetemel
3 ss kakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
Smør og mel til formen
Friske bær til pynt

03.Tilberedning

Pisk sukker og egg til en krem, tilsett ricotta og rør godt sammen. Gulrøttene kokes og moses i en blender sammen med olivenoljen, og tilsettes deretter i blandingen av sukker, egg og ricotta.

Rør hvetemel, bakepulver, vaniljepulver og kakao i, til det blir en jevn masse. Smør en springform med en diameter på cirka 30 cm og dryss med litt mel for å unngå at kaken klistrer seg fast. Hell blandingen i og bak på 180° i cirka 40 minutter. Når kaken er kald, pyntes den med friske bær.

Tips: Rist 20 g pinjekjerner og 30 g valnøtter hver for seg på en tørr panne. Dryss nøttene over kaken når den har vært i ovnen i cirka 5–8 minutter, så kakens overflate har stivnet litt, og nøttene dermed ikke faller til bunns.