Ricottakake med sjokolade og skogsbær

Dolce al cioccolato fondente, ricotta e frutti di bosco


01.Info

Denne kaken er lekker både som dessert og om ettermiddagen med en espresso.

   

1 stk
dolci

02.Ingredienser

4 egg, delt i hviter og plommer
1 knivsodd salt
150 g lyst muscovadosukker
5 ss fullkornsspeltmel
500 g Galbani ricotta
150 g mørk sjokolade, grovhakket
1 økologisk appelsin, revet skall av
2 ts vanilljepulver
Friske bær til pynt

03.Tilberedning

Pisk eggehvitene i en skål med litt salt så de blir faste. Pisk eggeplommene med sukker til en lys og kremet eggedosis i en annen skål. Pisk deretter mel, ricotta, sjokolade, appelsinskall og vaniljepulver langsomt i. Vend til slutt eggehvitene forsiktig i massen. Kle en kakeform med bakepapir og hell blandingen i. Bak kaken i ovnen på 170 grader i cirka 50 min. La kaken kjøle seg lett av, og server den med friske bær.