Risotto med fennikel og parmesan

Risotto con finocchi e parmigiano


01.Info

Fennikel er ikke så mye brukt til matlaging her i Norge, men den retten kan endre det?

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 fennikel
1 stor løk
2–3 ss olivenolje
350 g risottoris (Arborio)
2 dl tørr hvitvin
Ca. ½ l grønnsaksbuljong
150 g Galbani Parmesan
30 g smør
Salt og pepper

03.Tilberedning

Rens fennikelen for de grønne og grove delene, og skjær den i små terninger. Ta ev. vare på det grønne til pynt i kaldt vann. Finhakk løken og fres den i olivenolje i en kasserolle eller sauteringspanne. Tilsett risen og fres den i 1–2 min. til den er klar.

Hell vinen over risen, og la det småkoke til vinen er nesten borte. Tilsett fennikelterningene, og dekk risen med litt av buljongen. La det småkoke under omrøring i ca. 10–15 min. Etter hvert som væsken fordamper, tilsetter du mer buljong løpende inntil risen er mør, men fortsatt fast. Det skal brukes ca. ½ liter buljong, alt etter hvilken risottoris du bruker. Følg alltid veiledningen på risottopakken. Før servering tilsetter du 100 g revet parmesan, smør i små terninger samt salt og pepper under omrøring, så risottoen får sin velkjente, kremede konsistens.

Dryss resten av den revne parmesanen over retten, og pynt ev. med det grønne fra fennikelen.