Risotto med gorgonzola, pærer og valnøtter

Risotto con gorgonzola, pere e noci


01.Info

Det kan ikke sies bedre enn det italienske ordspråket: “Dolce e salato delizia del palato”, som betyr at søtt (pæren) og salt (osten) sammen er en fryd for ganen.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

300 g risottoris
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
1 liter grønnsaksbuljong
25 g smør
50 g hakkede valnøtter
100 g parmesan
2 pærer
Saften fra én sitron
2 sjalottløker
1 fedd hvitløk
1 dl hvitvin

03.Tilberedning

Skjær den ene pæren i små terninger og vend dem i sitronsaft. Skrell den andre pæren og bland den til pæremos. Fres sjalottløk og en finhakket hvitløk med 25 g smør i en kasserolle. Når sjalottløken blir gyllen, tilsetter du risen, og det hele stekes i noen få minutter. Ha i vinen og la den småkoke. Når risen blir tykk, fortsetter du med 1 dl buljong av gangen: Rør i kasserollen, la risen suge opp buljongen, tilsett litt buljong igjen og så videre, til risen er kokt (cirka 15 minutter) og all buljongen er brukt.

Skjær gorgonzolaen i terninger og tilsett dem sammen med pæreterningene og pæremosen.

Rør til gorgonzolaen er smeltet, og ta kasserollen av varmen. Tilsett revet parmesan og dryss med hakkede valnøtter. Server straks.