Risotto med rødbeter og gorgonzolasaus

Risotto con rape rosse e gorgonzola


01.Info

Denne risottoen er både spektakulær på grunn av den vakre røde fargen, og ekstremt velsmakende med den rike gorgonzola-sausen. Enkelt og hyggelig.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

400 g arborioris (risottoris)
1½ liter grønnsaksbuljong
2 mellomstore rødbeter
2 sjalottløk
25 g fersk ingefær
125 g Galbani-gorgonzola
125 g parmesan
3 ss fløte
1½ dl hvitvin
80 g smør + litt til steking
Salt og pepper
Ev. litt ferske urter til dekorasjon

03.Tilberedning

Kok 1½ l buljong. Skrell og riv rødbeter og ingefær på den fine siden av rivjernet, og legg det til siden. Hakk sjalottløken og sauter den i smør til den blir myk og gjennomsiktig. Tilsett risen og fres i 1-2 minutter. Hell i hvitvinen og la det koke opp før du krydrer med salt og pepper.

Tilsett rødbeter og ingefær. Deretter heller du i buljongen, litt om gangen, slik at det bare akkurat dekker risen, og hele tiden holder seg kokende. Fortsett med dette til du har brukt opp all buljongen, og risen har kokt i 20 minutter. Husk å røre i risen ofte. Rør til slutt inn parmesan og smør, og krydre en siste gang med salt og pepper.

I mellomtiden lager du gorgonzolasausen. Ha gorgonzola og fløte i en liten gryte. Sett gryten i en større gryte, med litt vann i. Sausen skal lages ”a bagno maria” (i vannbad), til osten blir flytende i takt med at vannet i den store gryten blir varmere.

Risottoen legges i en dyp tallerken eller i en skål med gorgonzolasaus, og toppes med fine urter.

Tips: Risottoen kan ev. serveres med en herlig fersk grønn salat med fennikel.