01.Info
Risotto kan lages i så mange varianter. Her er en delikat versjon med sjømat.
02.Ingredienser
1½ liter vann
3 fiskebuljongterninger
3 sjalottløker
80 g smør
400 g risottoris (Arborio)
1½ dl hvitvin
500 g blandede skalldyr (blåskjell, reker, blekksprut), ev. frosne
Salt og pepper
3 ss Galbani Mascarpone
Persille til pynt
03.Tilberedning
Kok vannet, og tilsett buljongterningene. Finhakk sjalottløkene og sauter dem i smøret. Tilsett risen og fres den i 1–2 min. til den er klar. Hell hvitvinen på risen og la den koke inn. Tilsett den oppløste fiskebuljongen litt av gangen, så den hele tiden akkurat dekker risen og holder seg kokende. Husk å røre i risen konstant. Tilsett de blandede skalldyrene etter ca. 15 min.
La risottoen koke i ytterligere 5 min., og krydre til slutt med salt og pepper. Rør mascarpone i retten og pynt med hakket persille. Server straks.