Risotto med sopp

Risotto con funghi Risotto med svampe


01.Info

En ordentlig klassiker på det italienske matbordet – gastronomi som er lett å lage.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 finhakket løk
400 g risottoris
1 liter oksebuljong
250–300 g sopp, gjerne forskjellige typer
25 g tørket sopp (for eksempel steinsopp)
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 liten bunt persille (både kruspersille og bredbladet kan brukes)
100 g nyrevet parmesan
Salt og pepper

03.Tilberedning

Legg den tørkede soppen i bløt i lunkent vann i 15–30 minutter, og sil vannet av. Skyll resten av soppen og stek den på en panne med litt olivenolje og finhakket hvitløk. Krydre med salt og pepper.

Fres den finhakkede løken i litt olivenolje i en kasserolle. Tilsett risen og la det hele sautere i cirka 5 minutter. Tilsett deretter den kokende buljongen 1 dl av gangen. Husk å røre i kasserollen med korte, jevne mellomrom. Legg lokk på, skru ned varmen og la risen trekke til seg væsken, til du har brukt cirka 1 liter. Tilsett soppen, hakket persille og parmesan, og server straks.