01.Info
Risotto er en typisk nord-italiensk vinterrett fra det milanesiske kjøkken, hvor den har stått på menyen siden 1500-tallet. Safran er en uunnværlig ingrediens, som gir den en ekstra piff og en flott gul farge.
02.Ingredienser
350 g risottoris
75 g smør
1 hakket løk
Cirka 1 liter buljong (grønnsaks- eller hønsebuljong)
1 pakke safran
50 g revet oksemarg (kan utelates, men gir god smak)
100 g nyrevet parmesan
Salt
03.Tilberedning
Fres løk og eventuelt marg i halvparten av smøret i en kasserolle. Tilsett risen og sauter til risen begynner å klebe seg til bunnen. Tilsett deretter 1 dl varm buljong av gangen og rør. Gjenta i cirka 15–20 minutter, til risen er al dente. Safran blandes i ½ dl av buljongen og tilsettes når de første 5 dl av vannet er brukt. Slå av varmen og rør resten av smøret og parmesanen i.
Risottoen serveres varm med en god entrecôte eller ossobuco og en kraftig rødvin til.