Risottokuler med mozzarella

Supplì con mozzarella


01.Info

”Supplì” er en liten snack som er sprø utenpå og har et hjerte av smeltet mozzarella inni. Når du handler eller jobber i Roma og vil ha et raskt måltid, kan du kjøpe supplì fra de mange takeaway-pizzariaene.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

Risotto:
1 stang bladselleri
1 liten gulrot
1 liten løk
Olivenolje til steking
300 g ris (helst risottoris)
1 dl hvitvin
1 boks flådde tomater (250 g)
1 dl grønnsaksbuljong
Oregano
100 g Galbani Parmesan

Supplì:
250 g Galbani Mozzarella
2 egg
Brødrasp
Olivenolje til steking
Ev. ruccola til pynt

03.Tilberedning

Rens bladsellerien, skrell gulroten, pill løken og finhakk grønnsakene. Fres dem i en kasserolle med olivenolje. Ha risottorisen i kasserollen og fres til den er klar. Tilsett hvitvin og la den fordampe, før du heller de flådde tomatene sammen med litt grønsaksbuljong over, så risen er dekket av væske. Tilsett løpende grønnsaksbuljong, så det hele tiden er væske på risen.

La risen suge opp buljong i ca. 15 min. til den er al dente. Bland til slutt oregano og revet parmesan i. La risottoen stå og bli helt kald. Skjær mozzarellaen i terninger på 2–3 cm. Pisk de to eggene sammen i en skål, og ha brødraspen i en annen skål. Ta en spiseskje risotto i hånden, og form den rundt en mozzarellaterning til en avlang kule. Rull den i det piskede egget og deretter i brødraspet, og stek dem gylne i olivenolje. La dem renne av seg på et stykke kjøkkenpapir, og pynt ev. med ruccolasalat til slutt. Server supplìen varm, mens osten i midten fortsatt er myk.