Ristet brød med reker og sesamfrø

Bruschetta di gamberi al sesamo


01.Info

Dette er en selvklar rett som du kan servere etter teateret eller kinoen med gode venner.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

400 g ferske reker
150 g sjampinjonger
4 ss olivenolje
2 ss hakket persille
Saft fra ½ sitron
2 ss sesamfrø
2 ss Galbani-mascarpone
8 brødskiver
Salt og nykvernet pepper

03.Tilberedning

Skyll og rens sjampinjongene, grovhakk dem og fres dem i litt olje i en panne. Tilsett reker og sesamfrø, og la det steke i ytterligere 2-3 minutter. Ta pannen av platen og tilsett mascarpone. Bland godt og smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.

Deretter rister du brødet i en brødrister eller i ovnen. Legg så rekene på det varme brødet, strø over hakket persille og server maten mens det er varmt og brødet er sprøtt.

Tips: Kan også lages med krepsehaler eller krabbekjøtt i stedet for reker.