Ristet polenta med gorgonzola og valnøtter

Polenta alla griglia con gorgonzola e noci


01.Info

Kjærlighet og glede er solide ingredienser i italiensk mat. Også når det er polenta på menyen.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

250 g polenta
75 g Galbani Gorgonzola
20 g honning
4 valnøtter
Frisk salvie
Olivenolje til steking
Salt

03.Tilberedning

Kok polentaen til den blir ordentlig tykk (følg veiledningen på pakken). Legg bakepapir i en rugbrødsform, hell polentaen i og sett den i kjøleskap til dagen etter, så den blir fast.

Ta polentaen ut av kjøleskapet. Skjær den i skiver og stek dem sprø i litt olivenolje på en panne. Krydre med salt. Legg deretter skivene i en ildfast form. Skjær gorgonzolaen i skiver og legg dem på polentastykkene. Ha en dråpe honning og hakkede valnøtter på hver, og pynt eventuelt med fersk salvie. Sett formen i en forvarmet ovn på 200° i 3–4 minutter. Polenta kan serveres i stedet for pasta eller poteter til kjøtt og fjørfe.

Tips: Sprøstek hele salvieblader i olivenolje og bruk dem som pynt på toppen av polentaen.