01.Info
Denne retten pleier å imponere de fleste. Den kan serveres som forrett, til en brunsj eller som del av en buffé. Hovedingrediensene er laks og mascarpone. Navnet mascarpone stammer fra regionen Lombardia og kommer av ordet “mascherpa”, som betyr fløte.
02.Ingredienser
5 egg
30 g revet Galbani parmesan
1 bunt persille
Salt og pepper
75 g fersk laks i skiver
10 svarte oliven
1 bunt purreløk
200 g Galbani Mascarpone
1 økologisk sitron
03.Tilberedning
Pisk eggene sammen, og tilsett parmesan, hakket persille, salt og pepper. Hell eggemassen i en ovnspanne med bakepapir, og bak den i ovnen i 10 min. på 200 grader. La den deretter kjøle seg ned.
I mellomtiden grovhakker du laksen. Halver de svarte olivenene, og klipp purreløken fint. Bland alle tre ingrediensene med mascarponen, og fordel kremen på hele den avkjølte omelettbunnen. Rull omeletten sammen til en rulade og skjær den i skiver på ca. 1 cm. Sett dem i kjøleskapet, og riv ev. litt sitronskall over ruladene før du serverer dem.
Tips! Denne retten kan serveres med en kald potetsalat krydret med persille, olivenolje og hvit balsamico.