Salat med grillet paprika

Insalata tricolore


01.Info

Denne salaten er knakende god sommermat fordi den er så deilig lett. Den passer også perfekt til en grillkveld eller som forrett.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

2 store paprikaer (rød og gul)
1 pose små Galbani Mozzarellakuler
2 ansjoser
1 pakke ruccolasalat
40 g nyrevet parmesan
2 ss olivenolje
Skallet av ½ sitron
En bunt persille
1 fedd hvitløk
Balsamico-eddik
Salt og pepper

03.Tilberedning

Skjær paprikaene i to og legg dem med skinnsiden opp på bakepapir eller aluminiumsfolie. Grill dem i ovnen i cirka 10–15 minutter på 180º, til skinnet er svart. La dem kjøle seg ned før du piller skallet av og skjærer paprikaene i tynne strimler. Skyll persillen og finhakk den med ansjosen og hvitløken. Fordel blandingen på paprikaene og la det trekke i kjøleskapet i et par timer. Skyll ruccolasalaten og la den tørke. Fordel paprikaene med ansjosblandingen over ruccolasalaten. Drypp litt balsamicoeddik og olivenolje over salaten, og ha deretter mozzarellaen på toppen. Rasp deretter parmesan og litt revet sitronskall over, og krydre med salt og pepper før servering.