Saltimbocca med mozzarella

Saltimbocca alla romana


01.Info

Saltimbocca er en typisk romersk rett. Her får du oppskriften med myk mozzarella i midten.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

8 kalveschnitzler av lår, à 125 g, 1 cm tykke
8 skiver parmaskinke
16 ferske salvieblad
8-16 tannstikkere
4 ss olivenolje
250 g Galbani-mozzarella
4 dl halvtørr hvitvin
Salt og pepper

Tilbehør:
Salat og poteter

03.Tilberedning

Skjær mozzarellaen i skiver. Bank lett på kjøttskivene med hånden, slik at de blir ca. 1 cm tykke. Salte og pepre, og legg 2 skiver mozzarella, 2 salvieblad og en skive parmaskinke på hver kjøttbit. Rull schnitzelen sammen rundt mozzarellaen og skinken, og fest sammen med en tannstikker.

Ha olje i en dyp panne. Legg i kjøttet og stek det gyllent. Spe i med hvitvinen. Stek kjøttet under lokk på svak varme i ca. 8-10 minutter. Vend kjøttet et par ganger. Ta bort tannstikkerne og legg kjøttet på et fat. Hell over litt av sausen, og server poteter og salat som tilbehør. Dekorer ev. med litt fersk salvie på toppen.