01.Info
Rask og enkel saus som passer perfekt til pasta.
02.Ingredienser
1 dl melk
100 g Galbani mascarpone
1 buljongterning (mørk oksebuljong)
1 økologisk sitron
250 g tonnarelli (eller fettucine, spagetti eller annen pasta)
150 g Galbani parmesan (spar 50–60 g til å strø over pastaen på hver tallerken)
Grovt salt
03.Tilberedning
Varm opp melk og mascarpone til det får en jevn konsistens, tilsett buljongterningen og la det koke sammen. Rør hele tiden i sausen. Riv sitronskall og sett det til side. Sørg for å kun rive det gule skallet, ellers blir den bitter.
Kok vannet til pastaen. Tilsett grovt salt når vannet begynner å boble. Ha tonnarelli-pastaen i vannet, og sørg for å røre rundt slik at pastaen ikke klumper seg sammen. Ha revet sitronskall i sausen. Hell ut pastavannet, vend i sausen og ha i rikelig med revet parmesan.
Tips:
Vent med å vende sitronskallene i sausen til pastaen er lagt i det kokende vannet. Ellers risikerer sausen å bli bitter.
Det er godt med mye parmesan, men pass på at pastaen ikke blir for tørr.