Små pakker med ricotta og oliven

Små pakker med ricotta og oliven

Fagottini ricotta e olive


01.Info

Lag disse små pakkene som forrett til gjester. Men de egner seg også godt til en buffé, da de er gode både varme og kalde.

   

8 personer
antipasti

02.Ingredienser

1 rull butterdeig
100 g grønne oliven uten stein
200 g Galbani Ricotta
50 g Galbani Parmesan
Salt og pepper
1 eggeplomme
Ev. 15 g sesamfrø/linfrø

03.Tilberedning

Kjevle ut butterdeigen og del den i 16–18 firkanter. Hakk oliven grovt og bland dem sammen med ricotta og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Ha litt fyll på hver firkant, og brett de fire hjørnene inn mot midten så de danner en ny liten firkant.

Sørg for å lukke sidene godt sammen, så fyllet ikke flyter ut under bakingen. Pensle med den sammenpiskede eggeplommen. Bak dem i ovnen i 15–20 min. på 180 grader.

Tips:
Pakkene blir riktig flotte hvis de drysses med sesam- eller linfrø før de bakes.